Statoil har valgt Spectrex CCTV

Published: 05.06.2008

Håland Instrumentering AS har i disse dager avsluttet en større leveranse avBrann & Gass felt utstyr til Statoil Snorre A plattformen.Statoil har etter en nøye vurdering og evaluering av forskjellige CCTV løsninger, nå installert Spectrex CCTV flamme detektoren på Snorre A. Denne kombinerte CCTV detektoren har innebygget fargekamera og en trippel IR flamme detektor som er basert på det patenterte IR3 designet til Spectrex, som er et velkjent og velprøvd design , med svært gode erfaringer. Spectrex har levert over 15 000 trippel IR flamme detektor til offshore/petrokjemi markedet i Norge og ellers i verden.

 

 


Statoil har valgt Spectrex CCTV

                                                                       

Håland Instrumentering AS har i disse dager avsluttet en større leveranse av
Brann & Gass felt utstyr til Statoil Snorre A plattformen.

Statoil har etter en nøye vurdering og evaluering av forskjellige CCTV løsninger, nå installert Spectrex CCTV flamme detektoren på Snorre A.  Denne kombinerte CCTV detektoren har innebygget fargekamera og en trippel IR flamme detektor som er basert på det patenterte IR3 designet til Spectrex, som er et velkjent og velprøvd design , med svært gode erfaringer. Spectrex har levert over 15 000 trippel IR flamme detektor til offshore/petrokjemi markedet i Norge og ellers i verden. 

Denne CCTV detektoren gir operatørene en unik mulighet å se med sine egne øyne, hva som skjer i modulen ved en eventuell alarm/nedstegning. Dette gjør det mulig for operatøren å gjøre de best mulige tiltak for å redusere skadeomfang og gi de beste mulige rådene til Brannlagene før de eventuelt blir beordret inn i området. Dette vil kunne redusere skadene og plattformens nedetid til et minimum.

 

Detektoren kan settes opp med at den gir ut et kontinuerlig video signal, eller at den kun gir ut et videosignal når IR3 delen av detektoren går i alarm.

Løsningen som ble valgt av Statoil var at CCTV detektoren sender ut et kontinuerlig videosignal som håndteres av plattformens video server. Video server tar opp 10 min video, ved en eventuell alarm vil systemet ta opp all video som kommer fra denne CCTV detektoren. Dette gjør det mulig for Statoil å kunne gå tilbake å se hva som skjedde opp til 10 min før detektoren ga alarm. Noe som vil være svært verdifullt for en gransknings Komité og for å gjøre de rette kompenserende tiltakene i fremtiden.

Detektorene leveres med Exd eller Exde(Exe terminerings del) sertifisert aluminiums kapsling eller alternativt i en 316ss kapsling(som levert til Snorre A).

Dersom du har en konkret forespørsel på en applikasjon der en slik detektor kan være relevant, vennligst kontakt undertegnede.

 

 

Med vennlig hilsen
Håland Instrumentering AS

 

Morten Bjørkelund
Telefon : +47-51 71 97 08
Faks : +47-51 71 97 01
E-post : mb@hi-as.no                                        

Elektronisk Datablad(PDF 143 Kb)

 

Personvernerklæring | Org.nr: NO 985 370 761 MVA Levert av: CoreTrek AS