Ny IR Linje Gass Detektor

Publisert: 03.10.2013

SafEye Quasar 900 er siste tilvekst til Spectrex sine optiske gass og flamme detektorer.

SafEye Quasar 900  er designet for bruk på offshore plattformer, produksjons skip og større petrokjemiske anlegg. 

SafEye Quasar 900 er siste tilvekst til Spectrex sine optiske gass og flamme detektorer,  og blir markedsført av Håland Instrumentering AS i Norge. IR linje gass detektoren er designet for bruk på offshore plattformer, produksjons skip og større petrokjemiske anlegg. 

SafEye Quasar 900 består av en mottaker og en sender som sender ut et spesial tilpasset IR lys til mottakeren, slik at detektoren ikke er følsom for falske alarmer grunnet bla. sollys eller tåke. IR linje gass detektoren detekterer brennbare gasser i åpne områder, opp til 200 meter med en responstid på mindre enn 3 sekund.

Gassdetektor gassmåler gassalarm ved gasslekkasje Gas leak detector sensor IR Infra red Linje Spectrex ATEX IECEx EExd-flameproof EExe approved SafEye Quasar 900 300px

SafEye Quasar 900 leveres med et måleområde på 0-5 LELm og kan detektere gass konsentrasjoner helt ned til 0,15LELm. Detektoren har et 4-20mA utgangssignal med overlagret HART som kobles til kontroll systemet og i tillegg har den en MODBUS utgang. Detektoren har også integrert lysdiode for lokal status indikering(grønn, gul, rød). Detektoren leveres i en robust 316L kapsling som er IP66 & IP68 med oppvarmet optikk. Ved hjelp av tilhørende brakett kan detektoren monteres enten stående eller hengende.

SafEye Quasar 900 er Ex sertifisert ihh. til ATEX, IECEx og FM for Amerika og Canada. Detektoren er EExde sertifisert med integrert Exe terminerings del for å forenkle kobling og installasjon. Videre er detektoren SIL 2 godkjent av TUV i Tyskland for bruk i SIL 2 sløyfer/systemer.

SafEye Quasar 900 leveres med 10 års garanti på IR kilden og 3 års garanti på komplett detektor!

For mer informasjon og presentasjon se: https://www.spectrex.net/en-us/flame-gas-detectors/gas-detectors  (lenke vil antagelig utgå etter hvert).

Håland Instrumentering AS (HI-AS)
Håland Instrumentering AS fokuserer på produkter og løsninger innenfor feltinstrumentering og automasjon i det norske olje og gassmarkedet samt landbasert industri.
Det er våre ansatte som danner teamet, og er hoved verdien i selskapet. HI-AS er et profesjonelt selskap innen sitt område og vil kunne tilby kreative fremtidsrettede løsninger. Alle ansatte har opplæring og lang erfaring innen sitt felt. Dette er ingeniører med mange års bakgrunn fra salg og produktansvar innen feltinstrumentering som gjennom tidligere posisjoner har fått med seg en betydelig produkt kompetanse og markedskunnskap.

For ytterligere  informasjon se  https://www.hi-as.no/brann-gass-detektorer/flammedetektor-40-40-ir-gassdetektor-spectrex/

Del på: